Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

James Voltooit Olympische Missie Met Team Usa

James voltooit olympische missie met Team USA

Over vier jaar weer in LA

LeBron James heeft zijn olympische missie met Team USA volbracht. De sterspeler leidde de Amerikaanse ploeg naar de gouden medaille op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Het was de vierde keer dat James deelnam aan de Spelen, waarmee hij een record vestigde.

Een dramatische overwinning

De weg naar het goud was niet gemakkelijk. Team USA moest in de halve finale een zware strijd leveren tegen Servië. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist James het verschil te maken. Hij scoorde de laatste 11 punten voor de Amerikanen en bezorgde hen een 92-88 overwinning.

De vierde gouden medaille

Voor James was het zijn vierde gouden medaille op de Olympische Spelen. Hij won eerder goud in Athene 2004, Beijing 2008 en Londen 2012. Daarmee is hij de enige basketballer die met Team USA vier keer olympisch kampioen is geworden.

Op naar LA 2028

James heeft aangegeven dat hij ook over vier jaar weer wil deelnemen aan de Olympische Spelen. De Spelen zullen dan worden gehouden in zijn thuisstad Los Angeles. "Ik ben enorm gemotiveerd om terug te komen naar LA en een vijfde gouden medaille te winnen", aldus James. "Ik word ouder, maar mijn honger naar succes is nog steeds groot."


Comments